Cruise the World

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Azamara Cruises werd in 2007 opgericht als dochteronderneming van Celebrity Cruises en beschikt over 4 kleine cruiseschepen, de Azamara Quest, de Azamara Journey, de Azmara Poursuit en het nieuwste schip, de Azamara Onward. Een prima service, luxueuze suites met butlerservice, specialiteitenrestaurants en bestemmingsspecialist zijn slechts enkele van de vele kenmerken van Azamara Cruises.

 

Een leuke aardigheid zijn de AzAmazing Evening excursies, dit zijn ontdekkingen en belevingen die ’s avonds doorgaan en vaak het hoogtepunt van de cruise zijn. Maar ook de speciale landarrangementen worden erg gesmaakt, deze 3- tot 6-daagse programma’s omvatten doorgaans de transfers, excursies onder leiding van lokale experten zoals geologen, natuuronderzoekers, sommeliers, astronomen en wildlife trackers. Het zijn zorgvuldig samengestelde programma’s voor kleine groepen van gemiddeld 12 tot 18 gasten met verblijf in vijfsterrenhotels, kastelen, boetiekhotels en luxelodges op de meest adembenemende locaties in de wereld.

 

Azamara biedt cruises aan naar het Noorden, de Baltische Zee, de Britse Eilanden, de Middellandse Zee, de Caraïben, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De 11-daagse cruises vanuit Kaapstad kunnen worden verlengd met 5-daagse landprogramma’s naar het Krugerpark, de Victoriawatervallen, Kenya en de Kaapse wijnlanden.

Het nieuwste schip in de vloot van Azamara is de Azamara Pursuit dat, net als de zusterschepen, de Azamara Quest en de Azamara Journey, luxe en comfort naar een hoog niveau tilt. Vanwege de niet al te grote afmetingen van het schip is het mogelijk voor de Azamara Pursuit om naar extra speciale bestemmingen te varen.

AZAMARA CRUISES

CELESTYAL

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Wie Celestyal zegt, zegt meteen Griekenland. Deze Griekse rederij is dan ook helemaal thuis in Hellas en zet de gekende Griekse gastvrijheid verder aan boord van hun schepen. Heel leuk is dat je kan kiezen uit 4-, 5- en 8-daagse cruises. Zij bieden twee formules aan, de Inclusive formule omvat de cruise in vol pension, dranken tijdens de maaltijden en 75 € excursiekrediet per persoon. De Enhance formule omvat de cruise in vol pension, een premium drankenpakket, 150 € excursiekrediet per persoon, WiFi en 25% korting op de specialiteitenrestaurants.

 

De oostelijke Middellandse Zee spreekt geweldig tot ieders verbeelding, en als je solo reist, heb je nóg meer tijd om de grenzeloze natuurlijke schoonheid, het betoverende historische decor en de rijkdom aan weelderige architectuur te bewonderen. De schepen van Celestyal zijn door hun beperkte grootte ideaal voor individuele reizigers. Met een volledig programma van entertainment en voorzieningen aan boord heb jij je eigen vrijheid in handen, maar er zijn evengoed speciale familie- en culinaire cruises. De ultieme pelgrimstocht beleef je tijdens de 7-daagse "Steps of Paul"-cruise, op zoek naar sporen van deze beroemde apostel.  

 

In september 2023 nam Celestyal de Celestyal Journey in de vaart, een schip uit 1994 dat werd overgekocht en helemaal werd aangepast aan de hedendaagse normen van comfort en luxe. Zo is dek 11 gewijd aan de Griekse traditie van wellness met een fitnessruimte, joggingparcours, sauna, stoombad en jacuzzi. Aperotime en heerlijk genieten na het diner kan in 1 van de 8 bars en er is keuze te over aan restaurants, elk van de 7 restaurants belooft je smaakpapillen volop te prikkelen.

 

Celestyal kondigt de komst aan van de Celestyal Discovery in haar vloot. Dit schip dat werd overgenomen van Aida, zal tijdens de wintermaanden een miljoenen euro kostend renovatieprogramma ondergaan om in  maart 2024 fantastische programma’s aan te bieden.

CFC CROISIERES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

De Compagnie Française de Croisières werd opgericht door Clément Mousset en Cédric Rivoire-Perrochat, 2 bekende Franse spelers die een schat aan professionele ervaring in de Franse cruisesector met zich meedragen.


Deze rederij biedt reizen aan met routes variërend van 7 tot 15 dagen, met vertrek vanuit Marseille, Le Havre en Bordeaux. CFC is een mooi project dat zich inzet om haar passagiers authentieke, traditionele cruises aan te bieden op schepen van menselijke afmetingen en met een uitzonderlijke service van de Franstalige bemanning.


Zo kan je Noord-Europa, de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en Madeira op een totaal nieuwe manier ontdekken, en dit vanuit Franse havens aan boord van hun eerste schip, de Renaissance. Dit schip, overgekocht van Holland America Line, werd volledig gerenoveerd en voorzien van een fris en hedendaags CFC kleedje in een mix van luxe en comfort. De Renaissance vaart onder Frans vlag en biedt haar premium klanten ruime, elegante kajuiten aan met alles wat je nodig hebt voor een droomcruise, plus sublieme openbare ruimtes.


Je kan ontspannen met een drankje in één van de vele bars van de Renaissance, of tot rust komen in de ontspannings- en wellnessruimtes van het schip. Culinaire verwennerijen mag je verwachten in het algemene restaurant ‘Vatel’, het buffetrestaurant ‘Belle-Île’ en de 2 specialiteitenrestaurants (grill en Aziatisch). Bovendien is de bemanning van de Renaissance hooggekwalificeerd en zal er alles aan doen om je een eersteklas ervaring aan boord te bieden. Of je nu kiest voor een binnen-, buiten- of balkonkajuit of een suite, je zult zeker een onvergetelijke tijd hebben.


Overal op het schip wordt je in het Frans geholpen en ook alle aankondigingen zijn uitsluitend in het Frans.  Op die manier is deze rederij een prima alternatief voor klanten die zich minder comfortabel voelen met de Engelse taal. 

EXPLORA JOURNEYS

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Explora Journeys is het Europese luxueuze lifestyle all-inclusive cruisemerk en biedt met haar elegante ‘State of the Art’ schepen een brede waaier aan meeslepende routes aan. Met 18 culinaire belevingen, (waaronder 6 restaurants en 12 bars & lounges), 4 zwembaden, whirlpools, binnen- en buiten Spa en een attentvolle persoonlijke service beantwoordt Explora Journeys moeiteloos aan de wensen en verwachtingen van de meest veeleisende kosmopolitische reiziger. De 6 schepen met elk 461 suites die allemaal over een terras beschikken, worden gestuurd met duurzame en milieuvriendelijke technologie.

 

De schepen van Explora Journeys werden ontworpen in samenwerking met enkele van de meest vooraanstaande superyachtspecialisten. Het eerste schip in de Explora Journeys-vloot, de Explora I, ging in juli 2023 in de vaart, daarna zullen nog 5 vijf schepen in snel tempo volgen tot en met 2028.

 

Pure luxe, geherdefinieerd, zo omschrijft Explora Journeys zichzelf. En dat uit zich in de indrukwekkend grote suites, in de architecturale parels van restaurants, maar ook in de culinaire hoogstandjes en de ongelooflijke wellness- en fitnesservaringen, zowel aan boord, als aan land want de Explora wellnessbelevingen kunnen op vraag ook aan land worden voortgezet, en dan zijn er nog de gepersonaliseerde fitnessvoorstellen. In maar liefst 4 van de 6 restaurants kan er heerlijk buiten gedineerd worden, en dat is een unicum. De Explora Journeys ontdekkingsreizen kenmerken zich door niet-conventionele aankomst- en vertrektijden, gecombineerd met overnachtingen in bepaalde havens om op die manier elke gast voluit te laten genieten van once-in-a-lifetime ervaringen.

Explora Journeys opteert bewust voor zeedagen tijdens hun routes zodat de gasten rustig de tijd krijgen om na te genieten van de geweldige bestemmingen die worden aangedaan. Kortom een uitstekend uitgekiende combinatie van ontdekking, inspiratie en ontspanning. Met andere woorden, tijd is van geen belang meer, eens je aan boord gaat van de Explora schepen. 

Het nieuwe schip van Explora Journeys, de Explora II, zal deze zomer 2024 in de vaart komen en in augustus 2024 aan haar eerste reis beginnen, richting de westelijke Middellandse Zee.

 

Gedurende het eerste zomerseizoen zal het schip in de Middellandse Zee gestationeerd zijn, met inschepingen in Barcelona en Rome. De reisroutes variëren van 7 tot 19 dagen, inclusief een Grand Journey van maar liefst 28 nachten van Barcelona naar Miami.

HAPAG-LLOYD CRUISES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Met de MS EUROPA2 heeft de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises een winnaar in huis, want dit schip werd al herhaaldelijk bekroond als beste cruiseschip. De MS EUROPA2 staat voor luxueus cruisen in ruime, smaakvol en trendy ingerichte suites en een keur aan specialiteitenrestaurants op hoog niveau, in internationaal gezelschap, terwijl de MS EUROPA zich meer op Duitstalige klanten focust.

 

Hapag-Lloyd Cruises creëerde hoge verwachtingen, de belofte van een yacht en de sereniteit van een klein resort, dat moest de EUROPA 2 worden waar je kan genieten van het hoogste niveau van ongedwongen luxe met maximaal 500 gasten. En die belofte werd helemaal ingelost.

 

Met oog voor detail openen de koks van de EUROPA 2 voortdurend nieuwe culinaire horizonten. Ze bieden een fijne selectie aan kunstig gepresenteerde gerechten, ook voor de vegetarische lekkerbekken. Geniet van moderne creaties of tijdloze klassiekers met flexibele etenstijden en zonder vaste zitplaatsen in één van de 7 gastronomische restaurants.

 

Ontdek het beste cruiseschip ter wereld. Families zijn van harte welkom aan boord. Uniek is bijvoorbeeld de gegarandeerde opvang voor kinderen vanaf 2 jaar. Opgeleide specialisten zorgen ervoor dat jouw kind zich geen moment hoeft te vervelen tijdens een spannende dag. De Knopf Club biedt een fantastisch vermaak voor kinderen van 2 tot 3 jaar. De Kids’ Club neemt kinderen van 4 tot 10 jaar mee op ontdekkingstocht, terwijl jongeren van 11 tot 15 jaar in de Teens’ Club hun eigen gang kunnen gaan.

NICKO CRUISES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Nicko Cruises biedt verrassende zeecruises aan boord van de Vasco da Gama aan. Vijf restaurants, zeven bars en lounges, meerdere zwembaden, een attente service, een persoonlijke sfeer en eersteklas entertainment zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Dankzij het uitschuifbare glazen dak kan het zwembad op het Lido Deck het hele jaar door gebruikt worden, ongeacht de weersomstandigheden.

 

Om de meest fascinerende plekken op aarde te leren kennen, moet je jezelf voldoende tijd gunnen. Bij Nicko Cruises maken ze er geen race van om zoveel mogelijk te zien tijdens één enkele reis, geen strakke en hectische schema's, maar tijd om voluit te genieten van hemelse reizen en unieke ervaringen. Daarom onderschrijft deze rederij de filosofie van de ‘slow cruising’, zo kan je aan boord van een klein en intiem cruiseschip de wereld verkennen, met veel ruimte, veel rust en veel tijd voor jezelf.

 

Een originele route is beslist de Canarische Island-hopping waarbij je Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, La Palma en Tenerife aandoet.  Een mooie reis die in 2025 gepland staat. Maar ook de Caraïben, Zuid-Amerika, de Britse eilanden, Noord-Europa en de Middellandse Zee zitten in het aanbod.

 

Weet je hoe het voelt om vanop je cruiseschip de dolfijnen elegant in en uit het water te zien duiken? Heb je ooit op de eerste rij gezeten als de zon langzaam in zee zakt en het water in prachtige kleuren baadt? Of de kans gehad om te genieten van alle verschillende geuren van havens over de hele wereld? Er zijn eindeloos veel kostbare momenten zoals deze! Allemaal wonderen op zich. Nicko Cruises neemt je mee naar al deze fascinerende plaatsen en je hebt alle tijd om ze te ontdekken op de Nicko wereldcruise.

 

Aan boord van de Vasco da Gama zie je de wereld op een manier die de meeste mensen nooit zullen zien. In de geest van zijn naamgenoot, de Portugese ontdekkingsreiziger, vertrekt het schip naar nieuwe bestemmingen waarbij de naam alleen al genoeg zegt om je reishart sneller te laten kloppen: Marrakech, de Namib woestijn, Mauritius, La Réunion, de Malediven, de Taj Mahal, de tempel van Angkor Wat, het Great Barrier Reef, Ayers Rock, Tasmanië, Bora Bora, het Panamakanaal en nog veel meer.

OCEANIA CRUISES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Oceania Cruises werd in 2002 opgericht en draagt de gastronomie hoog in het vaandel. Om die reden wordt zij ook wel omschreven als ‘The Finest Cuisine at Sea’, kortom de perfecte keuze voor foodies.  De zeven middelgrote luxe schepen doen meer dan 450 kleinere havens aan in de ganse wereld. Daarnaast is deze rederij ook gekend om haar epische “Around the World” cruises en “Grand Voyages”.  De sfeer aan boord kan je best omschrijven als die van een luxe countryclub, waarbij een uitmuntende service, een tijdloze elegantie, rustgevende kleuren en een fantastisch aanbod aan specialiteitenrestaurants de hoofdrol spelen. Het komt allemaal zo verfrissend, ongedwongen en vriendelijk over waardoor je je in je eigen privé countryclub waant, waar iedereen je naam en voorkeuren kent.

 

Vista is het nieuwe schip uit de Allura-klasse van Oceania met verbluffende interieurs en harmonieuze ruimtes die een fris en nieuw perspectief weerspiegelen, geïnspireerd door land- en zee-elementen. Ruime suites, allen met veranda, die een luxueuze residentiële stijl uitstralen, met extra grote regendouches en veel opbergruimte. Nieuw op de Vista is een categorie veranda-kajuiten die speciaal ontworpen is voor solo-reizigers.

 

Innovatief kan de Vista ook genoemd worden op vlak van gastronomie, daarbij denken we onder meer aan Ember, het trendy restaurant waar je terecht kan voor Amerikaanse klassiekers in een hedendaags jasje. In het aanbod veganistische opties van Oceania Cruises is de Raw Juice & Smoothie Bar beslist een aanrader, die bevindt zich op het zwembaddek, naast de Waves Grill en serveert rauwe, koudgeperste sappen en veganistische smoothies  

 

Met het simply MORE forfait kan je genieten van vele inbegrepen diensten, zoals het drankenpakket waarbij alle frisdranken, champagne, wijn én bier zijn inbegrepen, maar ook onbeperkt WiFi, toegang tot de specialiteitenrestaurants en excursiekrediet. De hoeveelheid aan krediet voor je excursies is afhankelijk van de duur van de cruise.

 

Het volgende schip uit de Allura-klasse wordt verwacht in 2025 en zal ‘Allura’ gedoopt worden. Oceania Cruises werd ook de officiële BENELUX parner van de prestigieuze Gault&Millau gids. Met deze steun onderlijnt Oceania Cruises het belang van een culinaire beleving aan een hoogstaande kwaliteit.  

REGENT SEVEN SEAS CRUISES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Regent Seven Seas Cruises biedt haar gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring met werkelijk alle luxe inbegrepen. De ruime en stijlvolle schepen van de rederij, die niet meer dan 750 gasten vervoeren, de Seven Seas Explorer, de Seven Seas Mariner, de Seven Seas Navigator, de Seven Seas Voyager, de Seven Seas Splendor en het nieuwste schip, de Seven Seas Grandeur vormen 's werelds meest luxueuze vloot.

 

Je moet het ervaren hebben om het te vatten, werkelijk alle denkbare luxe is inbegrepen, waardoor we gerust kunnen stellen dat deze rederij het all-inclusive concept naar een hoger niveau getild heeft. De excursies worden je gratis en onbeperkt aangeboden, lekker actief of juist heerlijk relaxt, een hele of halve dag, zonder of met   begeleiding – er is altijd wel een excursie die beantwoordt aan je verwachtingen. Dineren aan boord op de schepen van Regent is een waar culinair genot, of het nu in één van de voortreffelijke specialiteitenrestaurants is of het algemene restaurant, Compass Rose, waar een veelvoud aan keuzemogelijkheden en een ongeziene flexibiliteit zelfs de meest veeleisende passagier zal weten te bekoren. Ook inbegrepen zijn een gevarieerd aanbod aan kwaliteitswijnen en sterke dranken, een uitgebreide entertainmentprogramma, ongelimiteerde internettoegang, de valet wasservice, fooien en een hotelovernachting voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Conciërge-suites en hoger.

 

De Seven Seas Grandeur is een prachtig voorbeeld van Regent's erfgoed van het streven naar de ultieme perfectie. Luxueuze suites, een enorm ruimtegevoel en een ongeëvenaarde service worden versterkt door het heruitvinden van fine dining op Michelin niveau met nieuwe gerechten en een herinrichting van de setting, niet alleen in het hoofdrestaurant maar ook in de specialiteitenrestaurants.

De romantiek van treinreizen en de eerste grote Amerikaanse steakhouses worden tot leven gebracht in de altijd verfijnde Prime 7, de chique stijl van het Parijs in de jaren ‘20 wordt belichaamd in het Chartreuse Restaurant en Sette Mari reflecteert grandioos de elegante stijl van de Amalfitaanse kust.

 

Geïnspireerd door het verleden en verbluffend opnieuw ontworpen voor de toekomst, verwelkomt de Seven Seas Grandeur je in een luxueuze oase dat de perfecte balans van luxe en comfort biedt, van de ruimte en warmte van de Veranda Suite tot de ongeëvenaarde weelde van de Regent Suite. Persoonlijke butlers en suite attendants zorgen ervoor dat er aan al je wensen wordt voldaan.

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Cruisen op een boutique schip, dat klinkt als muziek in de oren, niet? Wel, Seabourn maakt dit waar met haar intieme ultra luxeschepen die naar alle uithoeken van de wereld varen en waarbij elegantie, pure luxe, persoonlijke service en overheerlijke gerechten de hoofdrol spelen. Verkies je om in je suite te dineren, dan zorgt de roomservice voor een vlekkeloze bediening. Op eenvoudige vraag word je trouwens in je suite bediend van kaviaar en Champagne in een oogstrelende tafelsetting.

 

Seabourn is lid van Chaîne des Rôtisseurs, één van 's werelds meest prestigieuze gastronomische verenigingen die zich toeleggen op de kunst van geraffineerd culinair genieten. De Seabourn schepen beschikken over meerdere restaurants met keuze uit een ontspannen lunch bij het zwembad tot gourmet dineren. Seabourn neemt afscheid van het culinaire concept rond Thomas Keller en lanceert ‘Solis’, het nieuwste fine dining restaurant, gericht op hedendaagse Mediterraanse gerechten en een eigentijdse aanpak, geïnspireerd door de verrassende bestemmingen die de ultraluxe schepen van Seabourn aandoen. Solis werd begin 2024 geïntroduceerd op de Seabourn Quest en zal geleidelijk worden uitgerold op alle andere schepen tegen het voorjaar van 2024.

Bij Solis is elk gerecht een momentopname van zonovergoten stranden, azuurblauwe zeeën, vulkanische heuvels, groene valleien, kleurrijke huizen en architectonische parels, kortom een Seabourn moment, pur sang.

Het Solis aanbod omvat 143 gerechten, 14 hartige standaardgerechten, 91 hartige gerechten in 7-daagse rotatie (dag 13), 35 dessertgerechten in 7-daagse rotatie (dag 5) en 3 standaard dessertgerechten.

 

Het Dr. Andrew Weil Spa & Wellness-programma dat fysiek, sociaal, ecologisch en spiritueel welzijn integreert, is het allereerste in zijn soort op zee. Het aanbod excursies is groot en erg gevarieerd, daarom heeft Seabourn ze onderverdeeld in 7 categorieën of 'Collecties'. Op basis van jouw interesses en verwachtingen maakt dat het kiezen alweer een stuk makkelijker.

SEABOURN

SILVERSEA

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

Silversea biedt ultra-luxueuze cruises aan naar alle uithoeken van de wereld met kleinschalige, prachtig ingerichte luxe cruiseschepen. Een haast onberispelijke bediening, butlerservice in elke suite, 24/24 roomservice, een verfijnde gastronomie en  luxe suites spelen hier de hoofdrol. Handig om weten is dat de excursies zijn inbegrepen.  Bij Silversea kan je, naast enkel de cruise,  ook opteren voor het Door-to-Door all-inclusive concept, waarbij de prijs ook alle transfers en vluchten omvat, eersteklas service vanaf je huisdeur tot het schip en terug. Kan het nog makkelijker?

Daarnaast doet Silversea haar best om ook solo-reizigers te verwennen met speciale aanbiedingen.

 

Gastronomie en service hebben werkelijk absolute prioriteit, in elk restaurant aan boord van de schepen van Silversea weerspiegelen de gerechten de eerbied voor het Italiaanse erfgoed enerzijds en een eigentijdse invulling daarvan, anderzijds. Op alle recente schepen uit de Silversea-vloot werd S.A.L.T. geïntroduceerd, wat staat voor het uiterst populaire Sea and Land Taste programma.    

 

De Silver Nova werd in de zomer van 2023 in de vaart genomen en is daarmee het elfde schip van de Silversea vloot. Het innovatieve asymmetrische ontwerp laat je de wereld zien zoals nooit tevoren en biedt je een meeslepende bestemmingservaring. Bovendien is de Silver Nova het meest milieuvriendelijke schip van haar klasse en dankzij haar baanbrekende technologische oplossingen heeft zij een nieuw tijdperk van duurzaam reizen ingeluid voor Silversea. Het is de ‘Nova’ manier van reizen. 

 

Vanaf de zomer 2024 wordt de Silver Ray toegevoegd als tweede schip in de Nova-klasse. De Silver Ray weerspiegelt elk aspect van haar zusterschip, de Silver Nova, inclusief een buitengewoon gebruik van glas in zowel de openbare ruimtes als in de suite voor een ononderbroken uitzicht, waar je ook bent! Bovendien is de Silver Ray één van de ruimste schepen ooit gebouwd, met een uitzonderlijk hoge ruimte-gast verhouding, maar toch wendbaar genoeg om puurheid in beweging te bieden.

VIKING OCEAN CRUISES

Kleine cruiseschepen (< 1.500 passagiers)

In 2015 introduceerde Viking zijn eerste oceaanschip, goed voor 930 passagiers.  Daarna volgden in snel tempo nog 9  schepen, ook allemaal met een capaciteit van 930 passagiers. Ze zijn milieuvriendelijk ontworpen, met energie-efficiënte romp, schroef- en roeropstellingen en motoren met warmteterugwinningssystemen. Hierdoor bereiken de schepen de beste Energy Efficiency Design Index (EEDI) in hun klasse, waarmee ze de eisen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) met bijna 20 procent overtreffen.


De Viking Saturn is het meest recente schip met 465 kajuiten ingericht zijn in rustige en smaakvolle tinten. Verwacht geen luidruchtige nachtclubs of flitsende casino's, want Viking staat voor een meer culturele benadering van cruisen, en dat uit zich in alles, van het dagelijkse programma-aanbod tot het avond entertainment. De twee grootste eetgelegenheden zijn The Restaurant, Vikings equivalent van het algemene restaurant, waar ontbijt, lunch en diner worden geserveerd, en het meer casual World Cafe, waar, zoals de naam al aangeeft, gerechten uit de hele wereld worden geserveerd in buffetvorm. Het 2de specialiteitenrestaurant is Manfredi's, waar Italiaanse gerechten worden geserveerd. Bij The Pool Grill kan je terecht voor hamburgers, frietjes en andere grillgerechten aan het zwembad.