Cruise the World

Middelgrote cruiseschepen (< 3.000 passagiers)

Laat je door AIDA inspireren en beleef een geweldige vakantie met de mooiste glimlach van de wereldzeeën, inderdaad, alle schepen AIDA zijn herkenbaar aan de rode lippen en tekeningen die de romp versieren. AIDA richt zich niet enkel tot de levensgenieter, de wereldreiziger, de veeleisende vakantieganger en de rustzoeker. Met de grote variatie aan kajuiten, van eenpersoonskajuiten tot penthouse-suites met eigen zonnedek, vindt iedereen er zijn perfecte thuis op zee. De schepen bieden heel wat animatiemogelijkheden en vermaak voor het hele gezin. De nieuwste uit de vloot beschikken zelfs over een indoor Beach Club en het activiteitencentrum Four Elements, een overdekte speeltuin met touwenparcours en spectaculaire waterglijbanen.

 

AIDA is een weerspiegeling van de Duitse leefcultuur, de focus ligt op de lichaamsverzorging (spa en wellness) en de vele sportvoorzieningen waaronder duiken en golfen. Wie zijn excursies rechtstreeks bij AIDA reserveert, kan zelfs gebruik maken van elektrische fietsen en Segway’s om zich aan wal te verplaatsen.

 

Of je nu voor het eerst met AIDA vaart of al vaker aan boord was, je kan je altijd verheugen op een enorme diversiteit aan individuele aanbiedingen, een voortreffelijke, hoogwaardige keuken, ontspannende momenten in de AIDA Body & Soul en een professioneel entertainment-programma.

Middelgrote cruiseschepen (< 3.000 passagiers)

Deze rederij gaat voor het ontwerpen en de inrichting van haar schepen keer op keer in zee met befaamde architecten, gerenommeerde scheeps- en interieurontwerpers en geprezen landschapsarchitecten. Dit uit zich in hedendaagse, designvolle schepen met stijlvolle kajuiten en suites, een kunstzinnig geïnspireerde wereldkeuken en stijlvolle restaurants, voorzien van de grootste wijncollecties op zee.

 

Met maar liefst 16 cruiseschepen biedt Celebrity Cruises een brede waaier aan van luxueuze cruises in een fris en hedendaags kleedje. In het najaar 2023 komt er daar nog eentje bij: de Celebrity Ascent. Dit schip is op gebied van constructie identiek aan de Celebrity Beyond en kent enkel maar superlatieven.  De 18 restaurants zorgen de klok rond voor culinaire verwennerijen, in de Martini Bar zit je onder een grote LED- kandelaar, de Grand Plaza strekt zich uit over 3 niveau’s en meteen de ideale plek voor een buitengewone ambiance. Maar de blikvanger is ongetwijfeld de Magic Carpet. Dit oranje platform ter grootte van een tennisbaan, beweegt langs de stuurboordzijde van het schip van boven naar beneden en fungeert als high-end design restaurant. Op de andere 3 schepen uit de Edge-klasse vind je eveneens zo’n Magic Carpet.  

CELEBRITY CRUISES

CUNARD

Middelgrote cruiseschepen (< 3.000 passagiers)

Cunard kan terugblikken op een lange maritieme traditie, de rederij werd opgericht in 1838 door de Canadees Samuel Cunard en nam in 1934 de White Star Line over. Cunard heeft doorheen de jaren haar prestige en eigen Britse stijl mooi weten te behouden met een strikte dresscode en Engelse tradities als de afternoon tea om 15u30, perfect geserveerd door obers met witte handschoenen, de dansavonden met orkest in de Queen’s Room, de balzaal aan boord van de schepen en uiteraard de typische pub.

 

De vloot van Cunard bestaat uit 3 prachtige schepen: Queen Mary 2, Queen Elizabeth, Queen Victoria en in 2024 komt daar nog de Queen Anne bij. Elk schip is groots van opzet, met een eigen persoonlijkheid en gevoel, en stijlvol tot in het kleinste detail, kortom de perfecte setting voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen of het weerzien van je favoriete plekjes. Dineren behoort tot één van de vele hoogtepunten tijdens elke Cunard-reis. Voor alle 4 de kajuitcategorieën werd een eigen gastronomisch restaurant voorzien, elk met zijn eigen persoonlijkheid en sfeer. Als je zin hebt in een culinaire verandering, vind je een scala aan verleidelijke alternatieven met gerechten van over de hele wereld.

 

De Queen Elizabeth biedt plaats aan 2.081 passagiers en doet met haar klassieke uiterlijk meteen denken aan de legendarische oceaanstomers uit vervlogen tijden, maar eens op het schip zal je verrast zijn door de moderne faciliteiten en hedendaagse snufjes.  

HOLLAND AMERICA LINE

Middelgrote cruiseschepen (< 3.000 passagiers)

Holland America Line viert dit jaar haar 150-jarig bestaan, een toonaangevende pionier in cruisevakanties. Zoek je een cruise op een ruim en comfortabel schip, wil je geraffineerd dineren en beschikken over een uitgebreide keuze aan activiteiten, dan ben je bij deze rederij aan het juiste adres. De vloot van 11 moderne klassieke schepen vaart naar alle continenten, naar zowel populaire als minder bekende havens. Zeer gegeerd zijn de cruises vanuit Amsterdam en Rotterdam naar de Noorse fjorden.

 

In 2019 viel Holland America Line in de prijzen met “Beste Alaska cruises”, “Beste Mexico cruises” en “Beste Panama Kanaal cruises”. Het moet gezegd worden, de programma’s voor Alaska beloven inderdaad veel goeds, met bovenop de eigenlijke cruise, een treinavontuur aan boord van de McKinley Explorer om het Denali National Park te bewonderen en een rit op het smalspoor van Skagway naar het hart van de Yukon, waarbij je langs gletsjerrivieren, watervallen en kloven komt om het wilde Alaska echt te proeven.