Cruise the World

ALBATROS EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Albatros Expeditions is een toonaangevende expeditie rederij die je meeneemt naar de meest afgelegen en ongerepte gebieden van de planeet, op moderne speciaal gebouwde schepen, die een Scandinavische stijl uitstralen. De Ocean Victory en de Ocean Albatros zijn hun nieuwste schepen,  die een capaciteit van slechts 93 comfortabele suites hebben. En dat is precies hun bedrijfsmodel, kleinschalige expedities aanbieden naar de Antarctische en Arctische regio. Er zijn meerdere restaurants aan boord, een wellnessruimte, een Albatros Nordic Bar, een moderne collegelounge en andere voorzieningen.

 

Diversiteit en een thuisgevoel zijn een constante must, een verbintenis met het personeel, de bemanning en de gasten.  Daarom is Albatros Expeditions ook lid van IGLTA, 's werelds toonaangevende netwerk van LGBTQ+ gastvrije toeristische bedrijven.

ARANUI CRUISES

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Een onvergetelijk avontuur langs minder bereisde routes. Een culturele onderdompeling. De reis van je leven. Het hart en de ziel van Polynesië. Dat is de Aranui-ervaring. Al meer dan 30 jaar neemt Aranui enthousiaste avonturiers mee op èèn van de meest fascinerende reizen ter wereld, de betoverende Markiezen eilanden, deze eilanden zijn een oase van rust geweest voor sommige beroemdheden, waaronder de zanger Jacques Brel, die ervoor koos om de laatste jaren van zijn leven hier door te brengen en hier zelfs begraven ligt.


Ook het schip, de Aranui 5, is speciaal en uniek te noemen. Dit op maat gebouwde schip uit 2015 is een passagiersvrachtschip dat het comfort van een cruiseschip weet te combineren met vrachtdienst naar afgelegen gebieden, als reddingslijn voor kleine gemeenschappen ver verwijderd van de bewoonde wereld.


De 12-daagse cruises naar de Markiezen omvatten alle maaltijden en geplande excursies, en worden omkaderd door een toegewijde en vriendelijke bemanning, van wie velen afkomstig zijn van de eilanden die je bezoekt. Zij zullen je als familie verwelkomen en je met plezier kennis laten maken met hun eeuwenoude gebruiken.

AURORA EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Aurora Expeditions is een Australische cruiserederij met focus op kleinschalige expedities naar polaire en andere afgelegen gebieden. Zij bieden je de kans om unieke gebieden op een intieme manier te ontdekken, langs innovatieve routes en deskundig omkaderd door ervaren expeditie medewerkers, natuuronderzoekers en historici. Het uitgebreide activiteitenprogramma bestaat onder meer uit: bergklimmen, kajakken op zee, duiken, ski- en snowboard,  paddlesurfen en fotografie. Eén van de meest populaire activiteiten is kamperen en bied je de mogelijkheid om je slaapmat uit te rollen en in je thermische slaapzak te kruipen voor een onvergetelijke kampeerervaring met de adembenemende schoonheid van de Antarctische nachtelijke hemel en het geluid van dieren die hun drukke schema om je heen voortzetten.

 

Hun 2 expeditie schepen vallen onmiddellijk op door hun omgekeerde boeg. Door deze speciale maritieme technologie ervaar je minder trillingen en kan je dus volop genieten van een ongeëvenaarde stabiliteit en van grandioos comfort.

EXPLORIS EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Exploris Expeditions is een nieuwe Franse rederij die met kleine expeditieschepen unieke routes wilt aanbieden aan Franstalige gasten. Alle mededelingen aan boord zullen enkel in het Frans gebeuren en de rederij maakt er een erezaak van dat alle bemanningsleden het Frans machtig zijn.

Duurzaamheid ligt hen nauw aan het hart, want Exploris stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de toekomstige generaties evenveel kansen krijgen om dezelfde expedities te beleven als wat er vandaag wordt aangeboden.

 

Het eerste schip, de Exploris I, biedt plaats aan 140 passagiers, in de poolgebieden slechts aan maximum 120 passagiers. Daardoor kan je voluit genieten van een intense, exclusieve en persoonlijke ervaring met kortere  wachttijden tijdens het ontschepen en dus meer tijd aan land om de mooiste plaatsen van de poolgebieden te ontdekken. Niet enkel de poolgebieden staan op het programma, ook de Amazone, de Chileense fjorden, de Azoren, de Europese Atlantische kusten en de Britse eilanden kan je gaan verkennen.

Ambitieus is Exploris wel, want zij wensen hun vloot snel verder te kunnen uitbreiden.

HAPAG-LLOYD CRUISES

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Hapag-Lloyd Cruises biedt een breed palet expeditiecruises aan met de 3 zusterschepen HANSEATIC inspiration,  HANSEATIC nature en HANSEATIC spirit. Deze 3 schepen werden  speciaal gebouwd voor expeditiecruises naar onder meer de poolgebieden, maar evengoed naar de Amazone, Fiji en Madagascar. Ze zijn voorzien van milieuvriendelijke technologie om zo emissievrij mogelijk te varen en dus de natuur te beschermen.

 

De ontwerpers van deze schepen lieten zich inspireren door de natuur, en dat is mooi terug te vinden in het gebruik van gebogen vormen, in de gebruikte kleuren en materialen. Ook de natuurbeleving aan boord is intens te noemen, met onder meer twee uitschuifbare balkons met glazen vloer en de Nature Walk promenade. In tegenstelling tot de HANSEATIC nature en de HANSEATIC spirit, is HANSEATIC inspiration een internationaal schip, wat inhoudt dat de taal aan boord zowel Duits als Engels is.

HURTIGRUTEN

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Sinds 1893 zijn de Hurtigruten schepen een vaste waarde aan de Noorse kust, zij zorgden namelijk oorspronkelijk  voor een vlotte levering van post en goederen. Tegenwoordig varen hun schepen naar de Noordpool en Antarctica, en vele bestemmingen daartussenin. Op elk schip vind je moderne faciliteiten die zorgvuldig zijn vermengd met het pure karakter van expedities.

 

In 2019 heeft Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toegevoegd: de MS Roald Amundsen. Dit ultramoderne schip beschikt over nieuwe en ecologisch duurzame hybride technologie die het brandstofverbruik vermindert en daarmee duidelijk maakt dat  hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is. Een once- in-a- lifetime ervaring zijn ongetwijfeld de 10- of 14-daagse ontdekkingscruises naar de Galápagos-eilanden aan boord van het kleine expeditieschip Santa Cruz II, om getuige te zijn van de iconische natuur en de spectaculaire landschappen van deze opmerkelijke archipel.

OCEANWIDE EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Oceanwide Expeditions is een Nederlandse rederij met een vloot van kleine expeditieschepen en vaart voornamelijk op Antarctica en het Noordpoolgebied. Hun expeditiecruises zijn superactief en vereisen een hoge mate van conditie. Het nieuwste, meest geavanceerde schip van Oceanwide Expeditions is 's werelds eerste geregistreerde Polar Class 6 schip, dat voldoet aan de nieuwste groene vereisten van de Polar Code.

 

De Hondius vertegenwoordigt het meest flexibele, geavanceerde, innovatieve schip in de poolgebieden, grondig geoptimaliseerd voor verkenningsreizen die je veruit het dichtst bij de natuur brengen. Door de vaartijd op zee zo kort mogelijk te houden en snelle landingsprocedures te volgen kan deze rederij haar passagiers veel tijd aan land laten doorbrengen. Zij bieden, als het weer en het programma het toelaten, gemiddeld twee landingen per dag aan.

PONANT

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Polaire, tropische en subtropische expedities: van Antarctica tot Papoea-Nieuw-Guinea, Ponant neemt je mee naar een ongerepte natuur en oude mythische culturen. Met bijna 20 jaar ervaring in extreme regio's is Ponant een echte poolspecialist. Hun gloednieuwste expeditieyacht Le Commandant Charcot werd special ontworpen voor de poolgebieden en laat je aan boord proeven van een uiterst verfijnde omgeving met een voelbare French Touch. Dit hybride-elektrische poolexploratieschip is aangedreven door LNG gas en werd ontworpen met de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid en milieuvriendelijkheid.

 

Voor alle liefhebbers van verkenning, avontuur, ontdekking en unieke ontmoetingen ver buiten de grenzen van het normale reizen, hebben Ponant en National Geographic hun krachten en expertise gebundeld om unieke en verrijkende expeditiecruises aan te bieden.

POSEIDON EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Poseidon Expeditions heeft als doel om nieuwsgierige, veeleisende reizigers de perfecte combinatie van comfort en persoonlijke service te bieden, in balans met maximale mogelijkheden voor buitenactiviteiten in de geest van avontuur. Met behulp van een vloot van Zodiacs en helikopters aan boord word je aan wal bijgestaan door een uitzonderlijk team van expeditiegidsen en begeleiders om de spectaculaire natuur en landschappen van dichtbij te observeren.

 

Het kleine expeditieschip Sea Spirit kan navigeren in beschermde kanalen en baaien die niet toegankelijk zijn voor grotere cruiseschepen. Iedereen kan tegelijkertijd aan land gaan op landingsplaatsen in Antarctica en het Noordpoolgebied, waar het aantal bezoekers wettelijk beperkt is. Een opmerkelijke bestemming zijn de Britse Eilanden, waar Poseidon een expeditie-achtige reis van Portsmouth naar Edinburgh voorziet om enkele van de meest historisch belangrijke en natuurrijke bestemmingen van de Britse Eilanden te ontdekken.

QUARK EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Quark Expeditions werd in 1991 opgericht door twee onverschrokken avonturiers, Lars Wikander en Mike McDowell, en is ondertussen uitgegroeid tot een deskundige poolspecialist, die nieuwsgierige reizigers meeneemt naar de laatste ongerepte plekken op aarde. Expeditiecruises met een hoge belevingsgraad en met oog voor een innovatieve benadering. Zo biedt Quark de mogelijkheid om naar Antarctica te vliegen en zo de nogal woelige  Drake Passage-oversteek te vermijden. Quark Expeditions gaat waar anderen niet gaan of gewoonweg  niet kunnen gaan, dat kan per kajak, Zodiac-boot, helikopter of zelfs heteluchtballon zijn. 

 

Het nieuwste schip van de Quark-vloot is de Ultramarine, uitgerust met twee tweemotorige helikopters, 20 snelle Zodiacs, ruime suites, wellnessvoorzieningen en tal van buitenruimtes om comfortabel de dieren in het wild te observeren. De Ultramarine heeft ijsklasse 1A+, PC6. Quark Expeditions heeft een aantal puike primeurs op haar naam staan, zo organiseerde deze rederij het allereerste drijvende filmfestival aan boord van de Sea Spirit.   

SEABOURN EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Het gloednieuwe expeditieschip Seabourn Venture werd speciaal ontworpen voor uiteenlopende vaargebieden in overeenstemming met de PC6 Polar Class-normen en uitgerust met de nieuwste technologie om een buitengewone stabiliteit, de hoogst mogelijke veiligheid en uitzonderlijk comfort in alle klimaten en omstandigheden te garanderen. Er is materiaal aanwezig om te duiken, te kajakken, te snorkelen en te mountainbiken. Naast de zodiacs heeft dit schip ook twee onderzeeërs voor zes gasten aan boord om de fascinerende onderwaterwereld te verkennen.

 

Seabourn heeft hiermee een nieuw tijdperk van ultraluxe expeditiereizen ingeluid. Deze expeditiereizen combineren het avontuur op afgelegen bestemmingen met de gekende ultra-luxe van Seabourn. Bestemmingen zijn onder meer Antarctica, de Britse eilanden en het noordpoolgebied. De Seabourn Pursuit is het zusterschip van de Seabourn Venture en meteen het tweede expeditie schip van Seabourn. Het schip gaat in de vaart in de  loop van 2023.

SCENIC CRUISES

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Scenic Cruises biedt expeditiecruises aan naar iconische bestemmingen, aan boord van de nieuwe ultra luxueuze discovery yachts, Scenic Eclipse I en II. De accommodaties aan boord overtreffen werkelijk alles, met vrijwel evenveel bemanningsleden als gasten geniet je van een ongeëvenaarde persoonlijke service. Van de Spa Sanctuary en Wellness Area tot de uitgebreide keuze aan dineermogelijkheden, terrassen in de buitenlucht en niet één maar zelfs meerdere zwembaden. De luxueuze wonderen aan boord zijn hier oneindig.    

 

De once-in-a-lifetime ervaringen zijn enorm: excursies per zodiak of per kajak, snorkelen, wandelen door de sneeuw, fietsen op een e-bike of scubaduiken, zweven over de bodem van de oceaan in een onderzeeër of vliegen als een vogel in een helikopter, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De culinaire ervaringen zijn van een ongeëvenaard niveau: van eigentijds fine dining tot de ontspannen setting van de Yacht Club. De Scenic Eclipse discovery yachts hebben ijsklasse PC6.

SILVERSEA EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Het expeditieschip Silver Origin werd speciaal gebouwd om de Galápagos eilanden te gaan verkennen. Silversea doet er alles aan om de expeditiebeleving van deze unieke bestemming zo goed mogelijk te laten verlopen, mede door een team van Ecuadoriaanse natuurgidsen. We zijn allemaal meer en meer begaan met de ecologische afdruk die onze reis achterlaat, daarom heeft Silversea enorm geïnvesteerd in ultramoderne technologie, een dynamisch positioneringssysteem dat de delicate zeebodem beschermt en een geavanceerd voortstuwingssysteem. De expeditievloot werd uitgebreid met de Silver Endeavour, gebouwd volgens de PC6 Polar Class-specificaties en het meest luxueuze expeditieschip op dit moment. Revolutionair zullen ook de 2 aan te komen expeditieschepen zijn, de Silver Nova en de Silver Ray, waarbij duurzaam cruisen en ultieme luxe de bovenhand krijgen.     

 

De Silver Origin straalt één en al elegantie uit, subtiel en innovatief, met kleurrijke heldere motieven, naadloze hybride ruimtes, butlerservice en 8 Zodiacs. Met het all inclusive concept hoef je je aan boord geen zorgen te maken en geniet je van Champagnes, een uitgelezen selectie wijnen, likeuren en brandy-wijnen.