Cruise the World

ALBATROS EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Albatros Expeditions is een toonaangevende expeditie rederij die je meeneemt naar de meest afgelegen en ongerepte gebieden van de planeet, op moderne speciaal gebouwde schepen, die een Scandinavische stijl uitstralen. De Ocean Victory en de Ocean Albatros zijn hun nieuwste schepen,  die een capaciteit van slechts 93 comfortabele suites hebben. En dat is precies hun bedrijfsmodel, kleinschalige expedities aanbieden naar de Antarctische en Arctische regio. Er zijn meerdere restaurants aan boord, een wellnessruimte, een Albatros Nordic Bar, een moderne collegelounge en andere voorzieningen.

 

Diversiteit en een thuisgevoel zijn een constante must, een verbintenis met het personeel, de bemanning en de gasten.  Daarom is Albatros Expeditions ook lid van IGLTA, 's werelds toonaangevende netwerk van LGBTQ+ gastvrije toeristische bedrijven.

ARANUI CRUISES

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Een onvergetelijk avontuur langs minder bereisde routes. Een culturele onderdompeling. De reis van je leven. Het hart en de ziel van Polynesië. Dat is de Aranui-ervaring. Al meer dan 30 jaar neemt Aranui enthousiaste avonturiers mee op èèn van de meest fascinerende reizen ter wereld, de betoverende Markiezen eilanden, deze eilanden zijn een oase van rust geweest voor sommige beroemdheden, waaronder de zanger Jacques Brel, die ervoor koos om de laatste jaren van zijn leven hier door te brengen en hier zelfs begraven ligt.


Ook het schip, de Aranui 5, is speciaal en uniek te noemen. Dit op maat gebouwde schip uit 2015 is een passagiersvrachtschip dat het comfort van een cruiseschip weet te combineren met vrachtdienst naar afgelegen gebieden, als reddingslijn voor kleine gemeenschappen ver verwijderd van de bewoonde wereld.


De 12-daagse cruises naar de Markiezen omvatten alle maaltijden en geplande excursies, en worden omkaderd door een toegewijde en vriendelijke bemanning, van wie velen afkomstig zijn van de eilanden die je bezoekt. Zij zullen je als familie verwelkomen en je met plezier kennis laten maken met hun eeuwenoude gebruiken.

AURORA EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Aurora Expeditions is een Australische cruiserederij met focus op kleinschalige expedities naar polaire en andere afgelegen gebieden. Zij bieden je de kans om unieke gebieden op een intieme manier te ontdekken, langs innovatieve routes en deskundig omkaderd door ervaren expeditie medewerkers, natuuronderzoekers en historici. Het uitgebreide activiteitenprogramma bestaat onder meer uit: bergklimmen, kajakken op zee, duiken, ski- en snowboard,  paddlesurfen en fotografie. Eén van de meest populaire activiteiten is kamperen en bied je de mogelijkheid om je slaapmat uit te rollen en in je thermische slaapzak te kruipen voor een onvergetelijke kampeerervaring met de adembenemende schoonheid van de Antarctische nachtelijke hemel en het geluid van dieren die hun drukke schema om je heen voortzetten.

 

Hun 2 expeditie schepen vallen onmiddellijk op door hun omgekeerde boeg. Door deze speciale maritieme technologie ervaar je minder trillingen en kan je dus volop genieten van een ongeëvenaarde stabiliteit en van grandioos comfort.

EXPLORIS EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Exploris Expeditions is een nieuwe Franse rederij die met kleine expeditieschepen unieke routes wilt aanbieden aan Franstalige gasten. Alle mededelingen aan boord zullen enkel in het Frans gebeuren en de rederij maakt er een erezaak van dat alle bemanningsleden het Frans machtig zijn.

Duurzaamheid ligt hen nauw aan het hart, want Exploris stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de toekomstige generaties evenveel kansen krijgen om dezelfde expedities te beleven als wat er vandaag wordt aangeboden.

 

Het eerste schip, de Exploris I, biedt plaats aan 140 passagiers, in de poolgebieden slechts aan maximum 120 passagiers. Daardoor kan je voluit genieten van een intense, exclusieve en persoonlijke ervaring met kortere  wachttijden tijdens het ontschepen en dus meer tijd aan land om de mooiste plaatsen van de poolgebieden te ontdekken. Niet enkel de poolgebieden staan op het programma, ook de Amazone, de Chileense fjorden, de Azoren, de Europese Atlantische kusten en de Britse eilanden kan je gaan verkennen.

Ambitieus is Exploris wel, want zij wensen hun vloot snel verder te kunnen uitbreiden.

HAPAG-LLOYD CRUISES

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Hapag-Lloyd Cruises biedt een breed palet expeditiecruises aan met de 3 zusterschepen HANSEATIC inspiration,  HANSEATIC nature en HANSEATIC spirit. Deze 3 schepen werden  speciaal gebouwd voor expeditiecruises naar onder meer de poolgebieden, maar evengoed naar de Amazone, Fiji en Madagascar. Ze zijn voorzien van milieuvriendelijke technologie om zo emissievrij mogelijk te varen en dus de natuur te beschermen.

 

De ontwerpers van deze schepen lieten zich inspireren door de natuur, en dat is mooi terug te vinden in het gebruik van gebogen vormen, in de gebruikte kleuren en materialen. Ook de natuurbeleving aan boord is intens te noemen, met onder meer twee uitschuifbare balkons met glazen vloer en de Nature Walk promenade. In tegenstelling tot de HANSEATIC nature en de HANSEATIC spirit, is HANSEATIC inspiration een internationaal schip, wat inhoudt dat de taal aan boord zowel Duits als Engels is.

 

In 2024 voorziet Hapag-Lloyd Cruises op 8 boeiende vaarroutes een Nederlandstalige aanspreekpersoon gedurende de hele reis, speciaal voor Belgische & Nederlandse cruiseliefhebbers. Het betreft een mooie mix van expeditie cruises en culturele cruises met drie van hun beste schepen: de nieuwe generatie expeditieschepen HANSEATIC inspiration & HANSEATIC nature en het meermaals als beste cruiseschip erkende EUROPA 2. De boeiende vaarroutes gaan van Antarctica tot Spitsbergen, van de Middellandse Zee tot de Great Lakes in Noord-Amerika en een uiterst unieke route naar het Noorderlicht.

 

Deze selectie van reizen zijn een uiterste unieke belevenis en voor velen betreft het de realisatie van een jeugddroom of het afvinken van een bucket list item.

HURTIGRUTEN

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Sinds 1893 zijn de Hurtigruten schepen een vaste waarde aan de Noorse kust, zij zorgden namelijk oorspronkelijk  voor een vlotte levering van post en goederen. Tegenwoordig varen hun schepen naar de Noordpool en Antarctica, en vele bestemmingen daartussenin. Op elk schip vind je moderne faciliteiten die zorgvuldig zijn vermengd met het pure karakter van expedities.

 

In 2019 heeft Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toegevoegd: de MS Roald Amundsen. Dit ultramoderne schip beschikt over nieuwe en ecologisch duurzame hybride technologie die het brandstofverbruik vermindert en daarmee duidelijk maakt dat  hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is. Een once- in-a- lifetime ervaring zijn ongetwijfeld de 10- of 14-daagse ontdekkingscruises naar de Galápagos-eilanden aan boord van het kleine expeditieschip Santa Cruz II, om getuige te zijn van de iconische natuur en de spectaculaire landschappen van deze opmerkelijke archipel.

OCEANWIDE EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Oceanwide Expeditions is een Nederlandse rederij met een vloot van kleine expeditieschepen en vaart voornamelijk op Antarctica en het Noordpoolgebied. Hun expeditiecruises zijn superactief en vereisen een hoge mate van conditie. Het nieuwste, meest geavanceerde schip van Oceanwide Expeditions is 's werelds eerste geregistreerde Polar Class 6 schip, dat voldoet aan de nieuwste groene vereisten van de Polar Code.

 

De Hondius vertegenwoordigt het meest flexibele, geavanceerde, innovatieve schip in de poolgebieden, grondig geoptimaliseerd voor verkenningsreizen die je veruit het dichtst bij de natuur brengen. Door de vaartijd op zee zo kort mogelijk te houden en snelle landingsprocedures te volgen kan deze rederij haar passagiers veel tijd aan land laten doorbrengen. Zij bieden, als het weer en het programma het toelaten, gemiddeld twee landingen per dag aan.

PONANT

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Polaire, tropische en subtropische expedities: van Antarctica tot Papoea-Nieuw-Guinea, Ponant neemt je mee naar een ongerepte natuur en oude mythische culturen. Met bijna 20 jaar ervaring in extreme regio's is Ponant een echte poolspecialist. Hun gloednieuwste expeditieyacht Le Commandant Charcot werd special ontworpen voor de poolgebieden en laat je aan boord proeven van een uiterst verfijnde omgeving met een voelbare French Touch. Dit eerste polaire passagiersexploratieschip is een hybrideschip, aangedreven door LNG gas en werd ontworpen met de grootst mogelijke aandacht voor veiligheid en milieuvriendelijkheid.

 

Voor alle liefhebbers van verkenning, avontuur, ontdekking en unieke ontmoetingen ver buiten de grenzen van het normale reizen, hebben Ponant en National Geographic hun krachten en expertise gebundeld om unieke en verrijkende expeditiecruises aan te bieden.

 

De Ponant-expeditieteams, bestaande uit enthousiaste expeditieleiders en natuurgidsen, openen de deuren naar ongerepte natuurgebieden. Tijdens de excursies per Zodiac en de gesprekken aan boord geeft het team je de sleutel in handen om de flora en fauna te ontdekken, de tradities en levenswijze van de lokale bevolking te begrijpen en deze afgelegen gebieden van dichtbij mee te maken.

POSEIDON EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Poseidon Expeditions heeft als doel om nieuwsgierige, veeleisende reizigers de perfecte combinatie van comfort en persoonlijke service te bieden, in balans met maximale mogelijkheden voor buitenactiviteiten in de geest van avontuur. Met behulp van een vloot van Zodiacs en helikopters aan boord word je aan wal bijgestaan door een uitzonderlijk team van expeditiegidsen en begeleiders om de spectaculaire natuur en landschappen van dichtbij te observeren.

 

Het kleine expeditieschip Sea Spirit kan navigeren in beschermde kanalen en baaien die niet toegankelijk zijn voor grotere cruiseschepen. Iedereen kan tegelijkertijd aan land gaan op landingsplaatsen in Antarctica en het Noordpoolgebied, waar het aantal bezoekers wettelijk beperkt is. Een opmerkelijke bestemming zijn de Britse Eilanden, waar Poseidon een expeditie-achtige reis van Portsmouth naar Edinburgh voorziet om enkele van de meest historisch belangrijke en natuurrijke bestemmingen van de Britse Eilanden te ontdekken.

QUARK EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Quark Expeditions werd in 1991 opgericht door twee onverschrokken avonturiers, Lars Wikander en Mike McDowell, en is ondertussen uitgegroeid tot een deskundige poolspecialist, die nieuwsgierige reizigers meeneemt naar de laatste ongerepte plekken op aarde. Expeditiecruises met een hoge belevingsgraad en met oog voor een innovatieve benadering. Zo biedt Quark de mogelijkheid om naar Antarctica te vliegen en zo de nogal woelige  Drake Passage-oversteek te vermijden. Quark Expeditions gaat waar anderen niet gaan of gewoonweg  niet kunnen gaan, dat kan per kajak, Zodiac-boot, helikopter of zelfs heteluchtballon zijn. 

 

Quark Expeditions is expert in het uitvinden van nieuwe soorten expedities naar de poolgebieden en bieden niet alleen de meeste routes, maar ook de meest gevarieerde aan. Ongeacht waar je je begeeft, je kunt cultuur, dieren in het wild, wetenschap, fysieke activiteit en nog veel meer ontdekken. Kortom, meer plaatsen om te verkennen, meer manieren om ze te verkennen.

 

Het nieuwste schip van de Quark-vloot is de Ultramarine, uitgerust met twee tweemotorige helikopters, 20 snelle Zodiacs, ruime suites, wellnessvoorzieningen en tal van buitenruimtes om comfortabel de dieren in het wild te observeren. De Ultramarine heeft ijsklasse 1A+, PC6. Quark Expeditions heeft een aantal puike primeurs op haar naam staan, zo organiseerde deze rederij het allereerste drijvende filmfestival aan boord van de Sea Spirit.   

SEABOURN EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Het gloednieuwe expeditieschip Seabourn Pursuit werd speciaal ontworpen voor uiteenlopende vaargebieden in overeenstemming met de PC6 Polar Class-normen en uitgerust met de nieuwste technologie om een buitengewone stabiliteit, de hoogst mogelijke veiligheid en uitzonderlijk comfort in alle klimaten en omstandigheden te garanderen. Er is materiaal aanwezig om te duiken, te kajakken, te snorkelen en te mountainbiken. Naast de zodiacs heeft dit schip ook twee onderzeeërs voor zes gasten aan boord om de fascinerende onderwaterwereld te verkennen.

 

Ook voor de expedities kan je het Seabourn All-inclusive Difference concept ervaren, alle suites zijn luxueus ingericht met een privéveranda, de restaurants van wereldklasse zijn inbegrepen, evenals de begeleide expeditie ervaringen met de 24 Zodiacs, wandelingen, snorkelen en duiken. Het 24-koppige Expeditieteam zorgt voor meeslepende ervaringen en begeleidt je tijdens je hele reis en er zijn de onvergetelijke momenten, zoals kaviaar op het ijs en de Polar Plunge. Ook hier staat de persoonlijke service hoog aangeschreven, een perfecte omkadering door personeel dat gepassioneerd is om de verwachtingen van gasten te overtreffen.

Seabourn Venture en Seabourn Pursuit zijn luxe cruiseschepen ontworpen en gebouwd om in elegantie en comfort de meest begeerde bestemmingen op aarde te verkennen. De kleinere afmetingen van zowel de Pursuit als de Venture staan toe dat je naar meer afgelegen bestemmingen en gebieden kan reizen waar grotere schepen niet kunnen komen.

SCENIC

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Scenic heeft twee splinternieuwe ultra luxueuze discovery yachts, Scenic Eclipse I en II. Daarmee bieden zij fantastische reizen aan naar onvergetelijke yachtbestemmingen, zoals de Caraïben, de Middellandse Zee, maar ook Japan, Indonesië en de Polynesië. Voor iconische plaatsen als Groenland, Antarctica, Spitsbergen en Australië krijgen deze reizen een expeditiejasje aangetrokken.

 

De transfers, WiFi, fooien, alle restaurants, alle dranken (behalve de Chairman’s Wine List), alles excursies (behalve die per helikopter en duikboot) en butlerservice zijn inbegrepen bij de Scenic reizen. De once-in-a-lifetime ervaringen zijn enorm: excursies per Zodiac of per kajak, snorkelen, wandelen door de sneeuw, fietsen op een e-bike of stand-up paddling, zweven over de bodem van de oceaan in een onderzeeër of vliegen als een vogel in een helikopter, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De culinaire ervaringen zijn van een ongeëvenaard niveau: van eigentijds fine dining tot de ontspannen setting van de Yacht Club. De Scenic Eclipse discovery yachts hebben ijsklasse PC6.

 

De accommodaties overtreffen werkelijk alles, met vrijwel evenveel bemanningsleden als gasten geniet je van een ongeëvenaarde persoonlijke service. Van de Senses Spa (550 m²) tot de uitgebreide keuze aan dineermogelijkheden. De luxueuze wonderen aan boord zijn hier oneindig. Aan de gloednieuwe Sky Bar op het Sky Deck van de Scenic Eclipse II vind je de Vitality Pool, inclusief zes privé cabana's zodat gasten met een drankje in de hand kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Aan elk detail van de suites is gedacht, neem nu de Owner's Penthouse Suites, zij hebben een eigen mini-spa met stoombad en de badkamer werd helemaal heruitgevonden.  

SILVERSEA EXPEDITIONS

Expeditiecruiseschepen (< 300 passagiers)

Een expeditie met Silversea is anders dan elke andere vorm van reizen. Zij nemen je mee naar enkele van de meest afgelegen gebieden van de planeet om je de verborgen dieren- en plantenwereld te laten ontdekken. Maar het gaat niet alleen om wilde dieren of bergen. Het gaat over jezelf onderdompelen in de cultuur, het landschap en de habitat van een regio met behulp van enthousiaste en ervaren experts. Silversea biedt expedities aan naar de zeven continenten zodat je alles kunt ervaren, van de weelderige regenwouden rond de evenaar tot de polaire extremen op het topje of de teen van de wereld. Verken wonderbaarlijke pelagische gebieden, bewonder vulkanische plateaus met geisers of betreed het rijk van de ijsbeer. Maar waar je ook naartoe gaat, je beleeft een unieke, meeslepende ervaring die je mondiale perspectief verruimt want bestemmingen als de Galápagos eilanden, de Kimberley, Antarctica, Amazone of de Chileense fjorden zetten je zeker aan tot een herwaardering van wat echt belangrijk is. En wees gerust: tijdens een expeditiecruise met Silversea wordt je werkelijk niets ontzegd op het gebied van comfort.

 

We zijn allemaal meer en meer begaan met de ecologische afdruk die onze reis achterlaat, daarom heeft Silversea enorm geïnvesteerd in ultramoderne technologie, een dynamisch positioneringssysteem dat de delicate zeebodem beschermt en een geavanceerd voortstuwingssysteem. De expeditievloot werd uitgebreid met de Silver Endeavour, gebouwd volgens de PC6 Polar Class-specificaties en is het meest luxueuze expeditieschip op dit moment. Revolutionair zijn ook de 2 nieuwste cruiseschepen, de Silver Nova en de Silver Ray, die een tijdperk van een nieuwe manier van luxe cruisen inluiden. Het revolutionaire horizontale ontwerp zorgt voor bijzonder ruime openbare plaatsen die naadloos in elkaar overgaan. Maar ook ruime luxe suites, waarvan vele een 270˚ uitzicht van zee tot hemel beloven, negen eetgelegenheden en een ongekende keuze aan bars zullen je een geweldige vakantie doen beleven.